Over op 'werkhonden-voer'?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BassetjeBassetje

honden foto van Bassetje

Onze hond van 14 maanden heeft wat gezondheidsproblemen gehad. De kern is oa dat het een verschrikkelijk moeilijke eter is. Na van alles geprobeert te hebben (ook KVV en BARF, maar hij kreeg de hoeveelheden voer niet weg; heel jammer want ik sta voor 1000% achter deze voermethode)staat hij nu op normale Hills brokken voor medium honden. We zijn nu al een maandje of 2 1/2 min of meer van de problemen af. Dolgelukkig zijn we, en ons ventje voelt zich ook een stuk beter.Ons ventje is alleen een heel actieve hond waar we veel mee doen. Hij krijgt denk ik meer beweging dan de gemiddelde hond. Vandaag was hij bij de fokster, en volgens haar is hij toch echt veel te mager. Ze schrok er gewoon van. Op het moment is hij gewoon gezond en super gespierd, maar het is gewoon een minimale eter. Hills is vrij geconcentreerd en met zijn babyhapjes krijgt hij toch redelijk wat voedingsstoffen binnen. Nu dacht zij dat een voer voor werkhonden misschien wat is. Ik heb even gezocht en Hills heeft idd een Performance voer voor actieve/ werkende honden. Ik vind het alleen wel angstaanjagend dat er dus bij staat dat de hond er langzaam aan moet wennen omdat de concentratie voedingsstoffen voor problemen kan zorgen. En onze hond is nu net weer in balans in zijn lijfje... Opname van voedingsstoffen was juist een van de problemen. Aan de andere kant mag hij echt een stuk voller, maar ik wil dit niet met tussendoortjes doen omdat hij dan geen trek meer in eten heeft. Schapenvet over de brok lust hij bijvoorbeeld al niet.
Wat is nu wijsheid?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Over op 'werkhonden-voer'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel elianne elianne 1 doggies

Ik weet wat het is om over te stappen.... spannend hoor. Hills heeft ook blik voer voor verschillende problemen. Langzaam opbouwen, heb met mijn hond ook eerst gezorgd dat het probleem stabiel was, kreeg ook Hills. Sinds 8 wk op Farm Food Fresh en sinds 1 week ben ik het vers aan t afbouwen en geleidelijk meer brok erbij.FF-brok is een geperste brok, daar kan je dus vers bij doenWil 3 of 4 dagen op vers zettenDit is ondebegeleiding van voedingsadviezeuse van FFF. En het gaat Super!!!, ik was bang voor een terugval, maar dit is niet gebeurd.Diezel bijna 2kg aangekomen, geen vet maar spieropbouw.Was lang geleden dat ik ze als een veulentje ziet springen als ik met dr eten bezig ben. FFF een tip voor je ?

honden page profiel BassetjeBassetje

honden foto van Bassetje

Helaas werkt dit niet. Versvoer moet vrijwel direct gegeten worden als het aangeboden wordt. Tegen alle opvoedkunde in zijn we met de dierenarts overeen gekomen dat hij zelf maar moet beslissen wanneer hij eet. Bak wordt gevuld en soms eet hij in de middag, dan in de avond. Hij eet dan wel alles is 1 keer op, het is niet dat hij iedere keer een beetje eet. Streng zijn en eten weghalen na een half uur heeft al geresulteerd in een hond aan het infuus. Versvoer is dus meer dan helaas geen optie, want ik vind deze manier van voeren het beste dat er is. Ik ben dus echt op zoek naar tips en adviezen over dergelijk Performance droogvoer.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Allereerst zou ik wat meer meningen vragen over of je hond echt (veel) te mager is.
De laatste paar ribben mag je licht zien. De andere moet je kunnen voelen met een als je de hond met lichte druk aait.
Je kunt ook nog eens een DA vragen.
Ietsje te mager zijn is niet zo heel erg.. (stukken beter dat te dik) Natuurlijk bedoel ik echt ietsje. Zeker als je hond zich nu goed voelt, zou ik niet zo snel overstappen, gezien de ellende die je gehad hebt.
Performance voer is dan ook echt voor werkhonden, de concentratie voedingstoffen is echt heel erg hoog. Honden die meer dan drie uur echt (heel) actief bezig zijn per dag. Alle energie die niet verbruikt wordt, moet er dan dus op een andere manier uit.
Wat voor gedragsproblemen kan zorgen, hoeft natuurlijk niet.

Succes!

Groetjes Margje

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn vorige hond was ook een hele slechte eter, en was te mager. Na veel proberen hadden we het gevonden. s'morgens kreeg hij carnibest, en de hele dag stonden er brokjes van royal canin voor hem. Dat was voor ons de oplossing.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Wat is te mager??
Zie je zijn ribben? Ja, dan is hij te mager.
Voel je zijn ribben? Niets aan de hand dus.
Ga dan niet weer jullie hele wereld op de kop zetten.

Zolang hij lekker actief is, lekker laten gaan!

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Mensen vergissen zich vaak in het gewicht van de hond. De meeste honden zijn echt waar veel te dik! Beter iets te dun dan te zwaar. Lux is ook altijd wat schraal en is supergezond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

best moeilijk zo,n eter.
nee ook ik zou niet overgaan op werkhonden voer, dat is echt voor ,,werk,,honden, drie maal op een dag eten geven ? is dat geen optie ? of is het zo,n slechte eter dat tie dan zijn bak niet leeg eet ?
en een slanke hond is echt beter dan een te dikke hond,
geef hem lekker joghert toe na zijn eten. dat is ook voeding, en wie weet lust tie dat wel heel graag. een hele dag brokken laten staan is niet zo echt ideaal, dan komt het verterings proces een beetje in de knel.
smorgens een bak, en savonds een bak, in de late ochtend een bak met joghert, wie weet, dat is ook voeding hoor. begin met een beetje wie weet is hij er dol op.

willemijn.





Bassetje (vanaf andere PC!) (Gast)

Zo, even op vakantie geweest, dus een late reactie!
Hij heeft een ruwharige vacht en daardoor zie je inderdaad zijn ribben. We horen het helaas wel vaker gewoon op straat, dat men hem mager vindt. Ik zeg altijd maar dat ze hem een week mogen hebben om hem aan t eten krijgen, dan is het snel over met de opmerkingen. Maar deze week moet hij zijn enting, dus dan de DA maar weer even vragen. Ik durf toch ook maar niet over op dat werkvoer dan... En helaas, deze zeur lust geen yoghurt. Was het maar zo'n feest, want yoghurt is super voor de vacht en houdt teken en vlooien op afstand. Nee dat hebben we al geprobeert. Vaker op de dag aanbieden is geen optie, zoals ik al schreef werkt aanbieden en weghalen niet, dat heeft al tot het infuus geleid. Geloof me, dan wint zijn eigenwijsheid hoor, de DA had ons hiervoor met de inspectie op kunnen zadelen; een hond laten verhongeren :'( . Dat nooit meer. Het Pinksterweekeind zijn we dus op vakantie geweest. Hij heeft welgeteld 1 keer zijn bak leeg gegeten. En als hij dus ook begint met eten is het 1 keer op (duurt een kwartier ongeveer). Dus het is niet zo dat hij over heel de dag een brokje neemt. En bewegen dat hij heeft gedaan! We hadden het paard ook mee en lekker over het strand gereden met paard en hond. Ik en paard krijgen er honger van hoor... Hij niet. Hopeloos dit!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Over op 'werkhonden-voer'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^